Великобритания ще подкрепя Украйна, докато войната бъде спечелена. Това ще заяви британският министър на външните работи Джеймс Клевърли в реч по време на годишната конференция на британската Консервативна партия, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Великобритания беше един от най-гласовитите международни поддръжници на Киев и изпрати в Украйна хиляди противотанкови оръжия, стотици ракети и бронирана техника, а също така участваше и в обучението на британски военни.

В речта си Клевърли ще подчертае, че британците не са коментатори на световните събития, а са играчи на терена, които вярват, че агресорите не могат безнаказано да нахлуват в съседни страни.

"Ето защо ние заставаме рамо до рамо с тези смели украинци, които защитават своята родина. И Великобритания има стратегическата издържливост да ги подкрепя до победа. Ние никога няма да признаем анексирането на Луганск, Донецк, Херсон, Запорожие или Крим", ще заяви Клевърли. "Те са Украйна. И когато Украйна спечели тази война, тогава ние ще я подкрепим, докато украинците изграждат наново домовете си, икономиката си и обществото си", ще обещае външният министър.