Броят на жертвите на урагана Лора достигна 6 души. Ураганът премина над американския щат Луизиана и унищожи много сгради в населените места в югозападната част на щата. Има разрушени къщи от съборени дървета.

Сред загиналите е 14-годишно момиче, което е убито от паднало дърво, съобщи губернаторът на Луизиана Джон Бел Едуардс.

Губернаторът предупреди, че броят на жертвите ще нарасне, тъй като хиляди местни, държавни и федерални служители изтичаха да извършват търсене и спасяване, проучване на щети и възстановяване на водата и енергията.

Въпреки това, стихията е причинила по-малко щети от очакваното.

В химически завод в град Уестлейк след преминаването на урагана избухна пожар. Не бе засечено изтичане на хлор, но живеещите близо до предприятието Байолаб, което произвежда материали за чистене на басейни, бяха посъветвани да не излизат от домовете си и да затворят вратите и прозорците, съобщи "Асошиейтед прес".

Министерството на здравеопазването на Луизиана заяви, че поне 67 водни системи са повредени, което означава, че над 200 000 души потенциално имат проблеми с достъпа до чиста вода.

Ураганът е отслабнал до тропическа буря, носейки силни дъждове и ветрове от тропическа буря над части от щата Арканзас, съобщи Националният център за урагани.

Американският президент Доналд Тръмп каза, че през уикенда ще посети районите, пострадали от урагана, съобщи Си Ен Ен.