Управляващата партия "Единна Русия" съобщи за широкомащабни хакерски атаки от типа "отказ на услуга" (DDoS) срещу всичките си електронни услуги, съобщи партията на своя канал в социалната мрежа "Телеграм", предаде ТАСС.

Съгласно съобщението атаките "се водят срещу всички адреси в мрежата на партията и в домейните edinros и er.ru". Освен това се посочва, че за осигуряването на функционирането на инфраструктурата на първостепенните цифрови услуги на "Единна Русия" е прекратена работата на второстепенните партийни ресурси.

"ИТ специалистите от централния изпълнителен комитет на партията отразяват атаките заедно с "Роскомнадзор" (надзорният орган на Русия в областта на телекомуникациите - бел. ред.) и партньорите по осигуряване на информационната сигурност", съобщават от партията.

Същевременно сайтът на Руския Червен кръст (РЧК) е възобновил дейността си, след като при проникване в него беше публикувано фалшиво съобщение за провеждана платена евакуация в граничещата с Украйна Белгородска област. В момента всичките раздели на страницата в интернет са достъпни, а фалшивото съобщение, съдържало и ценоразпис, е изтрито.

Председателят на РЧК Павел Савчук съобщи, че отделът на организацията в Белгород оказва помощ на всички нуждаещи се.

ИЗБРАНО