Според представители на опозицията, безпрецедентните отстъпки, направени от президента Виктор Янукович за уреждане на кризата в страната, не са достатъчни, обобщава Франс прес, цитирана от БТА.

Вижте снимки от Киев >>

В същото време, поддръжниците на президента Янукович призовават за ред в страната, информира ИТАР-ТАСС.

Жителите на югоизточната част на Украйна още не са казали думата си по събитията в страната, отбеляза днес заместник-председателят на парламентарната група на Партията на регионите Олег Царев.

В Одеса хиляди граждани излязоха в неделя на безсрочен митинг против безредиците, "предизвикани от опозицията в Киев и редица области на Украйна", предаде ИТАР-ТАСС.

Областната администрация в Лвов е в ръцете на опозицията

Четвърти ден в обсадно положение е сградата на областната администрация в западния украински град Лвов, завзета от демонстранти, предаде ИТАР-ТАСС.

Привържениците на опозицията строго контролират достъпа на граждани до сградата и не пускат служителите на администрацията.

На площада пред входа към сградата е издигната триметрова защитна барикада от автомобилни гуми, чували със сняг и остри дървени пръти. В горната част на заграждението има и бодлива тел.

В Днепропетровск опозицията щурмува Областната администрация

Митингуващите бутнаха оградата и се опитаха да нахлуят в сградата, на места имаше огън.

Служителите на органите на реда поливаха участниците в протеста с вода от кола на пожарната, предаде „Корреспондент”.

На мястото на събитията се чуваха взривове и се виждаше пушек. Появиха се първите ранени.