Въздушна тревога е обявена в няколко украински области, включително в района на Киев. За експлозии се съобщава в Житомирска и във Виницка области. Към момента няма информация за пострадали. В същото време губернаторът на Курска област Роман Старовойт обяви, цитиран от Ройтерс, че два украински безпилотни самолета са атакували град Курчатов. 

Руски медии съобщиха за обезвреден неидентифициран летящ обект в района на Псков. Преди дни - с дронове, беше атакувано и летището на града и бяха поразени четири транспортни самолета ИЛ-76. 

В среднощното си обръщение, президентът Володимир Зеленски пък заяви, че украинците са разработили оръжие, което поразява цели на 700 км от границата със страната, като явно имаше предвид ударите в Псков. Той не разкри повече подробности, отбелязва БНТ.

Що се касае до съобщенията за украински дронове на руска територия, съобщенията са, че са повредили административна и жилищна сгради в Курчатов, пише губернатор Старовойт в "Teлеграм". Службите за спешна помощ оценяват щетите.

В град Курчатов има атомна електроцентрала. Старовойт не споменава за евентуални щети на АЕЦ-а.

Днес сутринта и към столицата Москва се е бил насочил украински дрон, който е бил свален от руската противовъздушна отбрана, съобщи кметът на столицата Сергей Собянин, предаде ТАСС.

Безпилотният самолет е бил свален близо до Люберци, югоизточно от Москва.

По предварителна информация няма жертви и разрушения при инцидента.