Ученичка е спасила обитателите на изпепеления при пожар жилищен блок в италианския град Милано от огнената стихия. Това става ясно от разследването, съобщават италианските електронни издания.

Момичето живеело със семейството си на 16-ия етаж на сградата. Ученичката била сама у дома, когато усетила дима, идващ от долния етаж. Веднага си дала сметка за сериозността на ситуацията и позвънила на баща си. Той се свързал с пожарната и после бързо се прибрал в блока.

След това момичето и бащата, както и техен съсед успели да позвънят на вратите на колкото се може повече от съседите си, за да им кажат за пожара. Момичето освен това подало тревога и в специален чат, който съкооператорите били създали, за да могат да общуват по спешни въпроси. Така всички, намиращи се в небостъргача в този момент, разбрали каква опасност ги грози и успели да излязат навреме, преди пламъците да обхваната цялата сграда.

Стана ясно още, че в пожара са оцелели две котки, които са били в апартамент на седмия етаж, докато собствениците им отсъствали.

Същевременно се оказа, че в жилището, от чиято тераса се подозира, че са тръгнали пламъците, е бил без ток към момента на инцидента. Собствениците били на почивка и преди да отпътуват спрели електричеството, за да няма точно такива инциденти.