Вторият обвиняем Желько Милованович получи 40 години затвор. Той се смята и за прeкия извършител на атентата, предаде БГНЕС.

Адвокатът на Сретен Йосич Драгош Чукавац каза пред белградското издание "Блиц", че неговият клиент по всяка вероятност ще съди държавата, защото е бил 4 години в затвор по това дело. Ако спечели делото, той може да получи до 500 000 евро обезщетение.

Йосич, известен още като Йоца Амстердам, бе задържан за убийството на Иво Пуканич през април 2009 г. Пуканич, собственик на хърватския седмичник „Национал“, беше убит на 23 октомври 2008 г. 

Йосич излежава друга, 15-годишна присъда за убийството на Горан Марянович. Това наказание обаче бе намалено по време на общата амнистия с една трета. Марянович бе убит през 1995 г.

Според публикации в медии преди години Сретан Йосич често е пребивавал в България с паспорт под чуждо име. През 2002 г. той бе задържан у нас и екстрадиран в Холандия, за да излежи друга присъда. След като емигрира в Амстердам, той успява да оглави белградския клан на наркомафията в Холандия.