Турция е поканила лидерите на няколко държави на голям митинг в подкрепа на палестинците, който ще се проведе в Истанбул утре, пише днес в. "Сабах".

Митингът ще се проведе на летище "Ататюрк" в най-големия турски град. Очаква се милиони хора от цяла Турция да се съберат на демонстрацията, допълва БТА.

По информация на в. "Сабах" на митинга са поканени редица чуждестранни държавни глави, както и духовни водачи. Поканени са саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман, египетският президент Абдел Фатах ас Сиси, както и държавните глави на Либия, Ливан и Йордания. Засега няма информация дали лидерите са приели поканата.

Вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който ще присъства на събитието, призова турските граждани да участват в митинга, за да изразят солидарността си с палестинците.

Лидерът на Партията на националистическото действие (ПНД) Девлет Бахчели, лидерът на партия "Велик съюз" Мустафа Дестиджи, лидерът на Партията на новото благоденствие (ПНД) Фатих Ербакан, председателят на ислямистката кюрдска партия ХЮДА Зекерия Япъджъоглу също ще присъстват, пише "Сабах".

В демонстрацията ще се включат много влиятелни представители на медиите, спорта, изкуството, бизнеса, както и представители на палестинската диаспора.