Хеликоптер катастрофира в Сибир, като шестима от хората на борда му загинаха, а други 7 бяха ранени, съобщиха руските аварийни служби, цитирани от Асошиейтед прес.

Машината Ми-8 се е възпламенила, когато по време на приземяването в република Алтай в южен Сибир е закачила електропровод, гласи информацията от алтайското подразделение на министерството на гражданската отбрана и извънредните ситуации на Русия.

Тя бе публикувана в реално време, като от разпространената снимка се виждат горящите останки на хеликоптера, добавя БТА.

Като се позова на федералната агенция за въздушен транспорт - Росавиация, която е регулаторът на гражданската авиация в страната, държавната новинарска агенция РИА Новости съобщи, че хеликоптерът е собственост на частна компания и е превозвал туристическа група.

Не е ясно колко души е имало в хеликоптера. По информация на РИА Новости на борда са били общо 12 пасажери и трима души от екипажа. Според аварийните служби обаче сумарно в хеликоптера е имало 13 лица. АП уточнява, че не е било възможно да се сверят своевременно тези противоречиви данни.

Ми-8 е двумоторен хеликоптер, проектиран през 60-те години на миналия век. Той е широко използван в Русия, където катастрофите с тези машини са чести, като е разпространен както в съседни на Русия държави, така и в много страни по света, отбелязва Асошиейтед прес.