Това каза за Агенция „Фокус” Одисей Спасов, собственик на туристическа агенция „Партнер травел”.
От фирмата са отменили само екскурзията към Истанбул за този уикенд.
Всички останали екскурзии остават непроменени, обясни Спасов. Отменената екскурзия ще се състои на друга дата при непроменени цени и условия. Спасов подчерта, че пътуващите към летните курорти на Турция - Анталия, Бодрум, Мармарис, Кушадасъ, Чанаккале и др. не бива да се притесняват за почивката си, защото там няма проблем с наводнения и сериозни валежи.
Спасов каза, че е говорил с колегите си от тези турски курорти и те са го уверили, че няма повод за притеснение. Валежи ще има, но те няма да са сериозни. До октомври се организират летни почивки в Турция. „Днес тръгват от цяла България автобуси за летните почивки, само от нашата фирма тръгват 4 автобуса”, обясни Спасов.
Бедственото положение в Истанбул наложи отмяна на вече планирани пътувания на наши туроператори вчера.
Поради усложнената обстановка по пътищата в Турция са прекратени  превозът с автобуси между Капъкуле и Истанбул на пътниците от международните влакове "Балкан експрес". Временно е преустановено и движението на международните влакове "Балкан експрес" между София и Истанбул.
Синоптиците предупредиах днес за очаквани нови проливни валежи със светкавици в цялата европейска част на Турция, Истанбул и азиатската част на Турция до линията, свързваща областите Кастамону – Анкара – Коня – Аланя.
В събота, 12 септември, ще има силни проливни дъждове в цялата европейска част на Турция, Истанбул и азиатската част на Турция до линията, свързваща областите Синоп, Къръккале и Аланя. На изток от тази линия ще се наблюдават отново проливни дъждове.
В неделя, 13 септември, в цялата европейска и азиатска част на Турция се очаква да има купеста облачност, като в района на Истанбул да продължат проливните дъждове със светкавици.
В понеделник, 14 септември, проливни дъждове се очакват на изток от линията, свързваща общините Дюздже – Анкара – Невшехир.
Прогнозите са потвърдени от Координационния център по бедствия към Истанбулска голяма община, където се запазва и днес повишеното ниво на тревога.