Трети кандидат за президент може да дестабилизира президентската кампания на Джо Байдън, предаде Франс прес.

Американско политическо движение, нарекло се "Без етикети" и представящо се за национално движение на разумните американци, обяви, че ще започне идната седмица процес по излъчване на кандидат за президент, съобщава БТА.

Засега конкретно име на кандидат не е посочва, но американски медии съобщават, че няколко политици, свързани с движението са отказали да се кандидатират за президент.

Представители на демократите изразиха опасения, че движението ще отнеме гласове от Байдън, което в крайна сметка може да е от полза за републиканеца Доналд Тръмп.

Според Майк Роулингс, лидер на движението, 800 делегати ще гласуват почти единодушно в подкрепа на издигането на кандидат за президент.

Райън Кланси, отговарящ за стратегията на движението, каза, че то ще обяви на 14 март процес за официален подбор на кандидат за президент.

"Без етикети" е основано през 2009 г. от Нанси Джонсън, която е участвала в събиране на средства за демократите. Лозунгът на движението е "Нито вляво, нито вдясно. Напред". В интернет движението се представя като решение за многото избиратели, които не са удовлетворени от избор между Байдън и Тръмп.