Американският президент Доналд Тръмп заяви, че базираната в Ню Йорк журналистка, която го обвини в сексуално посегателство в хипермаркет в града преди повече от 20 години, не е негов тип, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"Ще го кажа с голямо уважение: Първо, тя не е мой тип. Второ, това изобщо не се е случвало", каза Тръмп в интервю за вестник "Хил", дадено в Белия дом.

Писателката и журналистка Е. Джийн Карол твърди, че приятелската среща с Тръмп в хипермаркет "Бергдорф Гудман" през 1995 или 1996 г. приключила с насилие, след като строителният магнат я е притиснал до стената в съблекалнята, разкопчал е панталоните й и я затиснал. Каръл каза, че с "огромни усилия" е успяла да го отблъсне и да избяга от магазина.

Президентът на САЩ обаче заяви, че твърденията на писателката са "абсолютна лъжа", която той отрича от самото начало и добави: "Не знам нищо за тази жена. Не я познавам. . . Просто е ужасно, че хора могат да излизат с подобни твърдения".

Обвиненията срещу Тръмп са включени в бъдещата книга на Карол - колумнистката от сп. "Ел - "за "най-противния човек", когото е срещала през живота си.