Американският президент Доналд Тръмп отправи за втори пореден ден нападки срещу британския посланик в САЩ, наричайки го "смахнат" и "надут глупак", предаде Асошиейтед прес и БТА.

"Чалнатият посланик, когото Обединеното кралство пробута на Съединените щати, не е човек, от когото се вълнуваме, много глупав човек, написа Тръмп в "Туитър". - Не познавам посланика, но са ми казвали, че е смахнат и надут глупак."

Тръмп избълва серия от туитове по адрес на Ким Дарък, часове след като министър-председателката Тереза Мей обяви подкрепа за британския дипломат на фона на полемиката с изтекла на страниците на в. "Мейл он сънди" дипломатическа кореспонденция.

В нея Дарък се изказва критично за правителството на Тръмп, за "непоследователната" му политика към Иран, за предполагаемите му връзки с руснаци и изказва съмнения дали Белият дом "някога въобще ще изглежда компетентен".

Възгледите на Дарък, които са били предназначени само за вътрешно ползване, поставиха в неловко положение двете страни, които често изтъкват своите "специални отношения", отбеляза АП.