След края на изборния ден утре в САЩ президентът Доналд Тръмп ще остане в Белия дом в следизборната нощ заедно с администрацията си. Това съобщи неговата говорителка Кейли Макенани, цитирана от ТАСС.

"Ще бъдем заедно. Ще бъдем в Белия дом във Вашингтон", каза тя пред телевизия Фокс нюз, цитирана от БТА.

Вчера в. "Ню Йорк таймс" съобщи въз основа на двама източници от администрацията, че Тръмп планира прием за неколкостотин души в Белия дом след края на гласуването.

Според източниците съветниците на Тръмп са се отказали да организират приема в столичния ресторант "Тръмп хотел", отчасти защото заради пандемията на хотелите във Вашингтон е забранено да събират над 50 души в едно помещение.

В събота предизборният щат на Джо Байдън съобщи, че след края на изборния ден кандидатът на Демократическата партия за президент на САЩ ще направи обръщение към нацията.

Той и съпругата му Джил Байдън ще са в Уилмингтън, щата Делауер, заедно с кандидатката за вицепрезидент Камала Харис и съпруга й Дъглас Емхоф.

На 3 ноември в САЩ се произвеждат избори за президент и вицепрезидент, 35 сенатори, всичките 435 членове на Камарата на представителите, 13 губернатори на щати и територии и местни органи на властта.