Лекарят на Белия дом Шон Конли обяви снощи, че последният тест на президента Доналд Тръмп е показал, че той вече не представлява "риск за предаване на коронавируса на други", предадоха осведомителните агенции.

По думите на лекаря изследванията са показали липсата на доказателства, че в организма на Тръмп има "активно възпроизвеждане на вируса".

Тръмп се обърна към свои привърженици от балкона на Белия дом, като заяви, че се чувства много добре и обеща ваксината срещу коронавируса скоро да бъде готова.

Лекарите на Тръмп увериха, че той вече може да участва в публични събития.

Преди ден президентът заяви пред Фокс нюз, че е готов да се яви на следващ дебат с кандидата на демократите за президент Джо Байдън, ако това стане "на открито", а не в затворено помещение. "За мене това изобщо не е проблем. Всъщност, когато правехме митинги на открито, ние нямахме никакви проблеми. Той констатира, че вероятността от предаване на въздуха на открито е по-малка, отколкото в помещение.

Обръщението от балкона на Белия дом може да се смята за възобновяване на предизборната кампания.

По-рано вчера комисията по президентските дебати анулира втория дебат на претендентите, който трябваше да се състои на 15 октомври, след като Тръмп категорично отказа той да се състои в нов формат - виртуално, т.е. без среща лице в лице със своя опонент.