Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп твърди, че ще бъде арестуван на 21 март в рамките на разследване за финансови измами, предаде Ройтерс. Изявлениeто с това твърдение се появи в социалната мрежа на Тръмп Truth Social.

Тръмп твърди, че е получил тази информация чрез "нелегално изтичане на информация" от районната прокуратура в Манхатън. Той не даде никакви подробности за възможните обвинения, но призова привържениците си да протестират.

Тръмп е заподозрян в нарушения на правилата за финансиране на предизборната кампания. Според разследването бившият адвокат на Тръмп Майкъл Коен е платил 130 000 долара на порнозвездата Сторми Даниълс, която е щяла да говори публично за предполагаемата си афера с политика. След това тези разходи са били незаконно възстановени от фонда на кампанията на Тръмп. Самият Коен получи три години затвор за това още през декември 2018 г.

Ден по-рано много американски медии писаха, че на Тръмп може да бъдат повдигнати официални обвинения през следващата седмица. Очаква се бившият президент да бъде изправен пред съдия след формалното му задържане, след което ще бъде освободен под гаранция. Във връзка с това Си Ен Ен съобщи, че през седмицата нюйоркските правоохранителни органи са тренирали взаимодействие между ведомствата, за да предотвратят евентуални безредици в града.