Американският президент Доналд Тръмп заяви, че неотдавнашното изстрелване на ракети от Северна Корея не нарушава споразумението му с лидера й Ким Чен-ун, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В поредица от публикации в Туитър Тръмп изрази увереността си, че Ким не иска да го разочарова с нарушаване на доверието помежду им.

"Ким Чен-ун и Северна Корея изстреляха три ракети с малък обсег през последните няколко дни. Тези ракетни опити не са нарушение на подписаното в Сингапур споразумение. Освен това ние не сме обсъждали ракетите с малък обсег, когато си стиснахме ръцете. Това (опитите) може да е нарушение според ООН, но председателят Ким няма намерения да ме разочарова, като подрони доверието помежду ни. Ким има страхотна и хубава визия за страната си. Той ще постъпи правилно", категоричен бе Тръмп.

Специалният пратеник на САЩ за Северна Корея Стивън Бигън не успя да се срещне днес с представители на КНДР в кулоарите на конференцията за сигурността в тайландската столица Банкок, предаде Асошиейтед прес.

Бигън разговаря с представители на Япония и Южна Корея, с които е провел съдържателен разговор. САЩ се надяваха, че в кулоарите на конференцията ще успеят да разговарят с представител на Северна Корея, но такъв нямаше на тазгодишното издание на форума на Асоциацията на държавите от Югоизточна Азия (АСЕАН).