Президентът на САЩ Доналд Тръмп се разгневи на бившия си адвокат след публикуването на аудиозапис. В него Тръмп обсъжда купуването на правата върху разказа на бившата моделка на "Плейбой" Карън Магдугъл, която през март обяви, че преди години е имала интимна връзка с него, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Що за адвокат е този, който ще записва своя клиент? Много жалко!", написа президентът в Туитър.

Той попита защо записът е прекъснат точно на място, когато "аз казвах позитивни неща?".

В записа, излъчен първо от Си Ен Ен, а после публикуван и от други американски медии, се чува как адвокат Майкъл Коен и Тръмп обсъждат предложение да се изкупят правата на Карен Макдугъл в поверителен разговор, състоял се няколко седмици преди президентските избори през 2016 година. Бившата моделка на "Плейбой" твърди, че е имала извънбрачна връзка с Тръмп през 2006 година.

Сегашният адвокат на Тръмп - Руди Джулиани, обяви, че не са били плащани пари, както и че записът не е доказателство за извършването на престъпление.

 

Записът е един от няколкото открити по време на обиск от служители на ФБР в имот на Коен в Ню Йорк, извършен по-рано тази година.

 

В разговора се чуват и други гласове и на места звукът е заглушен. Тръмп и адвокатът обсъждат закупуването на правата от таблоида National Enquirer в навечерието на президентския вот.

Чува се Коен да казва:

"Трябва да отворя фирма за прехвърлянето на цялата тази информация според нашия приятел Дейвид".

Смята се, че е възможно е да става въпрос за приятеля на Тръмп Дейвид Пeкър - президент на American Media Inc, издателят на National Enquirer.

Когато Коен споменава, че е необходимо финансиране, Тръмп го прекъсва с въпроса:

"Какво финансиране?".