Това каза пред журналисти Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма, след срещите си с френски индустриалци в Париж, съобщи БТА. Трайков беше в българската правителствена делегация начело с премиера Бойко Борисов, която направи двудневно работно посещение във Франция в началото на седмицата.
В момента собствеността на топлофикационното дружество е в процес на прехвърляне от държавата към общината. Когато това стане, колегите от Столичната агенция за приватизация ще организират продажбата, каза Трайков, но не уточни в какъв срок може да има сделка.
Представители на банковия сектор във Франция са се интересували при разговорите си с Трайков дали България има намерение да емитира еврооблигации. Нашата страна отдавна не е на този пазар и ако направим такава емисия ще има много голям интерес, каза министърът.
Благодарение на изключително разумната финансова и макроиконоомическа политика на новото правителство в момента рисковата премия за България е много ниска - три пъти по-ниска от пролетта, когато тя е била 700 пункта, а сега е 230 пункта, добави той. Френски компании са интересували какви възможности има за концесии във водния сектор у нас, каза още министърът.