Бившата украинска министър-председателка Юлия Тимошенко, която се кандидатира за президентските избори следващия месец, обвини настоящия президент на Украйна Петро Порошенко в корупция, предаде Асошиейтед прес.

Тимошенко каза днес в интервю за Асошиейтед прес, че Петро Порошенко е използвал своя пост, за да се облагодетелства. Тя заяви също, че сътрудници на президента участват в мащабни опити за купуване на избиратели с цел осигуряване на преизбирането му на президентските избори на 31 март.

Тимошенко твърди, че на избирателите са обещавани по 1000 гривни (37 долара), ако гласуват за Порошенко, и добави, че е поискала от вътрешното министерство да проведе разследване.

Канцеларията на Порошенко бързо опроверга твърденията на Тимошенко.

"Тимошенко неизменно води в рейтинга на лъжците и очевидно се опитва да укрепи позициите си", заяви пресслужбата на Порошенко в комюнике в отговор на молба на Асошиейтед прес за коментар.

Според последните социологически проучвания комедийният актьор Володимир Зеленски, който изигра ролята на президент в популярен телевизионен сериал, води по рейтинг пред Порошенко и Тимошенко.