Държавен департамент на САЩ предупреди, че терористични групи продължават да замислят атаки в Шри Ланка и казва, че вероятни мишени може да бъдат транспортни хъбове, молове, хотели, религиозни храмове, летища и други обществени места, предаде Ройтерс, на която се позова БТА.

Седем атентатори камикадзе са извършили експлозиите в три църкви и три хотела в Шри Ланка вчера, заяви междувременно пред Асошиейтед прес съдебно-медицинският анализатор на шриланското правителство Ариянанта Велианга. Той разказа, че части от телата на нападателите са били събрани от места на експлозиите. Двама души са били замесени в атентата срещу хотел Шангри-ла в Коломбо. Останалите обекти - два хотела в Коломбо, една църква в Коломбо и още две църкви градовете Негомбо и Батикалоа са били атакувани от по един атентатор камикадзе. Две бомбени експлозии отекнаха часове по-късно в къща за гости и близо до надлез в Колобмо и все още се разследват.

Правителството на Шри Ланка реши да въведе отново полицейски час - броени часове след като го беше отменило, предадоха световните агенции. Полицейският час влиза в сила в 20 ч. местно време днес и ще продължи до 4 ч. утре (от 14,30 ч. по Гринуич до 22,30 ч. Гринуич днес).

Броят на загиналите при нападенията нарасна днес на 290, а над 500 са ранените. Най-малко 35 чужденци са сред жертвите, сред тях има граждани на Япония, Китай, Индия, Португалия, Великобритания, САЩ, Турция. 19 чужденци остават в болници.

Късно вчера вечерта самоделно взривно устройство беше намерено близо до летището на Коломбо и беше обезвредено, съобщи говорител на военновъздушните сили на Шри Ланка.

На снимката: Тълпа пред храма "Св. Антоний" в Коломбо ден след взривовете