Телеграм каналът на ЧВК "Вагнер" обяви, че Евгений Пригожин е сред загиналите в самолетната катастрофа близо до Москва. Като източник на информацията си те цитират члена на главния съвет на администрацията на област Запорожие Владимир Рогов.

"Току-що говорих с изключителни "музиканти". Те потвърждават смъртта на Евгений Пригожин и Дмитрий Уткин. Царство небесно на новопочиналите Божии раби Евгений и Дмитрий", написа в своя Телеграм канал Владимир Рогов.

Информацията от Рогов беше публикувана и в канала на групировката "Пригожин ЧВК Вагнер", като оттам добавят: "Все още очакваме информация от Централния орган. Нека се надяваме на най-доброто".

Руската държавна медия "Новости/Россия 24" допълва в телеграм канала си: 

"Десет души загинаха при катастрофата на частен самолет в Тверска област, съобщиха от Министерството на извънредните ситуации на Руската федерация. На борда е имало седем пътници и трима членове на екипажа. Евгений Пригожин е бил сред пътниците в самолета, съобщава Росавиация. Всичките 10 души загинаха"

Близкият до частната военна компания канал в Телеграм Grey Zone пък публикува жалейка за Пригожин: 

"Ръководителят на групата Вагнер, Герой на Русия, истински патриот на родината си, Евгений Викторович Пригожин, загина в резултат на действията на предатели на Русия. Но дори и в ада той ще бъде най-добрият! Слава на Русия!"

Според сайта "Фонтанка" в самолета е трябвало да бъдат самият Пригожин, Дмитрий Уткин, операторът на Евгений Пригожин, логистик на ЧВК "Вагнер", и бодигардове.