Най-малко трима души са били хоспитализирани, след като погрешка са погълнали капсули с течен перилен препарат, които са били раздадени като безплатен подарък по време на предизборната кампания за президентската надпревара в Тайван, съобщават тайвански медии, предаде Асошиейтед прес.

Една от пострадалите е казала, че е помислила капсулите за бонбони, съобщи Централната информационна агенция, цитирана от БТА.

Капсулите се предлагали в частично прозрачни опаковки със снимки на кандидата на Националистическата партия Хоу Юи и неговия партньор. Върху торбичката е написано "Гласувайте за № 3", мястото в избирателния списък на партията, и че всяка капсула може да изпере до осем килограма дрехи.

Предизборният офис на националистите е раздал около 460 000 капсули. Хунг Чунг-чанг, ръководител на офиса в централен Тайван, се извини за инцидента, съобщи информационната агенция.

"При следващата вълна от посещения от къща на къща няма да разпространяваме такъв вид агитационни материали", каза Хунг във видеоклип, излъчен по SET iNews.

"Също така ще подчертаем пред селяните чрез нашите организации на местно ниво, че това са капсули за пране, а не бонбони."

Сред хоспитализираните са 80-годишен мъж и 86-годишна жена, които са били изписани, след като им е била направена промивка на стомаха, съобщи информационната агенция.

Хоу е основният конкурент на Уилям Лай от управляващата Демократична прогресивна партия на изборите в събота.