Един охранител е убит и трима души са ранени в стрелба, открита пред популярния нощен клуб Love Machine в австралийския град Мелбърн, предадоха Би Би Си и Франс прес, позовавайки се на полицията. Двама от ранените са охранители, третият е мъж, който стоял на опашка, за да влезе в заведението.

Изглежда, че е стреляно от кола по хората, намирали се пред дискотеката, каза днес пред журналисти Андрю Стампър от полицията на щата Виктория, чиято столица е Мелбърн.

Не са извършени арести, органите на реда очакват информация от очевидците на случилото се. Полицията каза, че няма доказателства, да става дума за тероризъм. Според австралийския вестник "Ейдж" работи се по версия, че стрелбата е свързана с банда мотористи.

Първоначално полицията съобщи, че при стрелбата в ранните часове на неделния ден в Мелбърн са ранени голям брой хора.

Масовите убийства са рядкост в Австралия, където има строги закони за оръжията след убийството на 35 души през 1996 г. в Порт Артър, Тасмания.

Миналата година седем членове на семейство бяха убити в Западна Австралия, а убиецът впоследствие се самоуби, като това беше най-голямото масово убийство в Австралия след това в Порт Артър, отбелязва Франс прес.