Русия започна снощи нова въздушна атака срещу Киев като системите за противовъздушна отбрана на Украйна се включиха в отразяване на нападението, съобщи военната администрация на региона, който обгражда украинската столица, предадоха Ройтерс и БТА. 

Пълният мащаб на нападението се очаква да се изясни. Снощи военната администрация призова хората да останат в убежища.

Същевременно руското министерство на енергетиката, цитирано от ТАСС, съобщава, че броят на потребителите, изключени от електрозахранването в Донецката и Луганската народна република (ДНР и ЛНР), е 144 700. 

"Според данните към 22:00 ч. московско време потребителите остават без електрозахранване: ДНР - 75,2 хил. души, ЛНР - 69,5 хил. души. Енергетиците продължават аварийно-възстановителните работи", посочва съобщението.

Влошаването на времето в някои региони на Русия от 15 декември насам доведе до нови изключвания на потребители от електрозахранването - броят им достигна 679 000 души.

Снимка: БТА

Путин: Киев открито е поел по пътя на тероризма с подкрепата на западните специални служби

Киевският режим открито е тръгнал по пътя на тероризма с подкрепата на Запада, руските специални служби трябва да засилят антитерористичната работа във всички области, заяви руският президент Владимир Путин във видеопослание по повод Деня на служителите в сферата на сигурността, предаде ТАСС.

"Знаем, че киевският режим, с пряката подкрепа на чуждестранните специални служби, открито е поел по пътя на терористичните методи, всъщност на държавния тероризъм", заяви Путин. Сред използваните от Киев методи той изброи диверсиите срещу граждански обекти, горивната и енергийната инфраструктура, терористичните нападения срещу цивилни граждани, държавни служители и обществени фигури.

Путин подчерта: "Необходимо е да се засили антитерористичната работа във всички области, да се използва широк спектър от технически и оперативни възможности на нашите специални служби, активно да се сътрудничи с министерството на отбраната и други ведомства."