Два въздушни спорта завършиха трагично в Тирол и Мелберн.

Германска гражданка загина, след като се разби с парапланер в гондола в австрийските планини, предаде ДПА.

Полицията в Тирол съобщи, че 65-годишна жена е излетяла в неделя сутринта от върха на планината Хое Салве близо до Хопфгартен, на около 50 км източно от Инсбрук.

Докато се е спускала от високата около 1800 метра планина, жената се е отклонила от курса по неизвестни причини, а парапланерът ѝ се е заплел в кабелите на изкачваща се гондола, съобщи полицията. Жената се е блъснала в лифта, в резултат на което двама души в кабинката са леко ранени.

Въжетата на парапланера са се преплели с кабелите на гондолата. След това те са били прекъснати от изкачващата се кабина и жената е паднала на земята, според първоначалните данни от разследването.  Германката е починала от нараняванията си.

Друг фатален инцедент стана в Австралия. Мъж загина след падане от балон с горещ въздух в предградията на втория по големина град в страната Мелбърн, предаде Асошиейтед прес.

Балонът излетял от северните предградия на Мелбърн рано днес и е бил във въздуха около 30 минути преди мъжът да падне от коша. Тялото е намерено в жилищен район, който бе затворен за движение от полицията на щата Виктория. Балонът се е приземил благополучно на много километри от мястото, където е намерено тялото на мъжа.

Инцидентът се разследва, включително от регулаторните органи за въздушната сигурност.