Цяла нощ продължи огледа на мястото на катастрофата на самолета Embraer Legacy 600 в руската Тверска област, на борда на който бяха лидерите на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин, Дмитрий Уткин и Валерий Чекалов, съобщиха руските медии.

Всички снимки вижте тук>>>

Снощи Росавиация публикува пълния списък с имената на всички пътници и екипаж на самолета, а районът край село Куженкино бе блокиран от сили на полицията. Полицейски постове с тежко въоръжени униформени спираха всички превозни средства. Самото село Куженкино е на около 3 километра от мястото, на което се разби самолетът.

И в двете направления по селския път през нощта периодично преминаха автомобили на Министерството на извънредните ситуации и следствения комитет. Криминалисти в специални облекла заснемаха останките на разбилата се машина.

Чак около 6 часа местно време черни бусове напуснаха мястото на катастрофата и се отправиха към моргата в град Твер. По информация на Телеграм канала "Фонтанка" телата на всички загинали са транспортирани към отделението по Съдебна медицина, където ще бъдат извършени съдебномедицинските и ДНК експертизи. 

 

Сайтът Flightradar24, който проследява полетите на самолетите по цял свят, публикува подробен отчет за полета на бизнес машината на Пригожин. Според информацията самолетът Embraer Legacy 600 е започнал да предава данни в 17.46 часа вчера в Москва. Координати обаче не са споделяни затова и Flightradar24 е могъл да определи местоположението му само от 17:59 до 18:11 часа московско време, когато самолетът се е отдалечил от Москва в северозападна посока.

Снимка: БТА/АР

Той се е издигнал на 8500 метра височина, а в 18.19 часа е започнал да пада. В следващите 22 секунди машината е паднала до 2500 метра височина, след което предавателите му замлъкват. 

Снимка: БТА/АР