Русия извърши нощна атака с дронове срещу Киев след 12-дневно прекъсване, съобщиха днес украински военни, като системите за противовъздушна отбрана на украинската столица са унищожили всички цели, предаде Ройтерс.

Силите за противовъздушна отбрана на Украйна съобщиха, че в атаката са участвали осем ирански дрона "Шахед" и три крилати ракети, които са били свалени.

"Поредната вражеска атака срещу Киев", написа в своя публикация в "Телеграм" полковник Сергий Попко, който оглавява военната администрация на Киев, цитиран от БТА.

На три частни домове са нанесени щети в резултат на паднали отломки в Киевска област, а един човек е ранен, съобщи в акаунта си във Фейсбук ръководителят на военната администрация на Киевска област Руслан Кравченко.

Очевидци съобщиха за Ройтерс, че са чули взривове, наподобяващи звука от работата на системи за противовъздушна отбрана, които поразяват цели. Засега няма информация за мащаба на нападението.

В Киев, неговите околности и в редица региони в Централна и Източни Украйна, към 02:00 ч. тази нощ местно време беше обявена тревога за въздушно нападение, която продължи около час.