Силни бури и градушки връхлетяха източното крайбрежие на Адриатическо море като стихията нанесе най-големи щети на крайбрежието на Черна гора, Хърватия и Словения, съобщи ТАСС, позовавайки се на местните медии.

Според хърватската национална телевизия ХРТ силен дъжд с градушка е валял в Риека и Горски Котор. Едрата градушка създала сериозни проблеми на автомобилния транспорт край Босилево. Силният дъжд и вятър изпочупили дървета, които падали върху паркираните автомобили. На границата на Хърватия със Словения паднал град с големината на топка за тенис; повредени са много постройки и автомобили.

Националната телевизия на Черна гора съобщи, че към три часа през нощта в Которския залив е имало силна бура. Вятър със скорост 30 метра в секунда изтръгвал дърветата с корените, сериозно са пострадали много сгради, щети са нанесени на болницата в селището Мелине.

Сериозни щети са нанесени на инфраструктурата на курортния град Будва, а потребители на социални мрежи публикуваха снимки на "фунията" на тайфуна, преминал през крайбрежието.

Бурята е нанесла сериозни щети на летището в Тиват. Повредени са два самолета тип Р180, които били паркирани на летището. Става дума за самолети, които тежат над 6 тона и които вятърът въртял около оста, се казва в съобщение на пресслужбата на летището. На инфраструктурата на крайбрежието са нанесени сериозни щети като точните мащаби все още се оценяват. Специалистите твърдят, че това е било "атипична буря", явление, което се случва не повече от два-три пъти годишно.

Бурята, която връхлетя и района на Скопие с дъжд, град и силен вятър, затрудни движението на транспорта, съобщи МИА. От силния вятър са изпочупени и са изкоренени много дървета. В града валя град с големината на орех, а вятърът достигна скорост над 80 км в час.