Двама възрастни и две деца избегнаха сериозни наранявания, след като техният автомобил Tesla падна от скала по магистралата Pacific Coast Highway в американския щат Калифорния и се разби на скалистия бряг на около 250 фута (76 метра) под него.

Снимка: БТА/AP

Инцидентът се е случил в понеделник сутринта в местност, наречена "Девълс Слайд", на около 20 мили южно от Сан Франциско. Катастрофата първоначално изглежда като ужасяващ случай с благоприятен изход, сега се оказва, че бащата на семейството се е опитал да убие децата си, съпругата си и себе си, като умишлено е предизвикал падането на колата от скалата. Във вторник е арестуван шофьорът на автомобила Дхармеш П., за когото се твърди, че умишлено е опитал да убие семейството, заедно със себе си, пише в. "Ню Йорк Таймс".

Снимка: БТА/AP

След катастрофата магистралната полиция разпитва няколко свидетели, оглежда мястото на произшествието и стига до заключението, че катастрофата на автомобила е "умишлено действие".

Вероятно превозното средство се е преобърнало няколко пъти, когато е падало от скалата, и след това се е приземило на колелата си. На снимките от мястото на инцидента се вижда бяла Tesla, която изглежда смачкана като хартиена топка.

Когато пожарникарите пристигнали на мястото, те видели, че някой се движи на предната седалка, казва той. "Така разбрахме, че поне един човек е оцелял", казва пред Си Ен Ен командирът на пожарната служба Брайън Потенгер. "Бяхме шокирани", че пътниците са оцелели при падането, каза той. Според него инцидентите на тази скала са често срещани. "Рядкост е, че намираме оцелели."

Според спасителите децата са оцелели невредими при инцидента; те са седели в детски столчета на задната седалка. Двамата възрастни са получили наранявания, които не са животозастрашаващи.

Снимка: БТА/AP

Бащата ще бъде преместен в затвор веднага, след като бъде изписан от болницата. Според разследването функциите за самоуправление на Tesla са били изключени, а Дхармеш П. очевидно е управлявал автомобила сам.