Шестима души, сред които управителят на една от най-големите банки в Нигерия, съпругата и синът му, загинаха в катастрофа с хеликоптер в пустинята Мохаве в южната част на американския щат Калифорния, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, като се позоваха на властите.

Хеликоптерът се е разбил в петък късно вечерта по американско време, съобщи в изявление федералната авиослужба на САЩ.

Смъртта на управителя на нигерийската банка "Аксес" Хърбърт Вигве е била потвърдена от Нгози Оконджо-Ивеала, генерален директор на Световната търговска организация, в публикация в социалната платформа "Екс".

Сред загиналите е и бившият ръководител на Ен Джи Екс (нигерийската фондова борса) Амимбола Огунбанджо.

"Дълбоко сме опечалени от новината за потресаващата загуба на Хърбърт Вигве, неговата съпруга и неговия син, както и на Бимбо Огунбатджо, в катастрофа с хеликоптер", гласи публикацията на Оконджо-Ивеала.

Шерифската служба на град Сан Бернардино съобщи, че трагедията се е разиграла източно от магистрала 15, като уточни, че към вчерашния ден не са открити оцелели.

Хеликоптерът е бил разпознат като "Юрокоптер И Си 130". Авиационната служба води разследване успоредно с Националния борд за транспортна безопасност. Хеликоптерът се е движил към град Лас Вегас, щата Невада, като се е разбил в близост до град Ниптън, щата Калифорния, около 22:00 ч. местно време в петък (08:00 ч. бълг. вр. вчера).