Вицеадмирал Константин Кабанцов е назначен за временно изпълняващ длъжността командир на Северния флот на Русия, съобщи Ройтерс, позовавайки се на данни от руското министерство на отбраната.

55-годишният Кабанцов, който от 2021 г. заемаше длъжността на първи заместник-командващ на Северния флот на Русия, заменя на поста адмирал Александър Моисеев, който беше назначен за главнокомандващ руските военноморски сили в началото на март.

Вчера той беше представен в новата си длъжност по време на официална церемония, допълва Ройтерс.

ТАСС съобщава, че в новата си длъжност вицеадмирал Кабанцов е споменат в поздравление към подводничарите, адресирано от пресслужбата на Северния флот:

"Временно изпълняващият задълженията командир на Северния флот вицеадмирал Константин Кабанцов заедно с губернатора на Мурманска област Андрей Чибис лично поздравяват екипажа на най-новата стратегическа ракетна подводница "Император Александър Трети", приета в състава на военноморския флот на Русия в края на миналата година, както и всички моряци подводничари по случай 118 г. от създаването на отечествения подводен флот".