Семействата на заложниците, държани в ивицата Газа, предупредиха снощи в Тел Авив, че са достигнали "предела на търпението си" и поискаха да бъдат приети от правителството, предаде Франс прес.

"Търпението свърши, оттук нататък ще се борим", заяви Форумът на семействата на заложници и изчезнали. По данни на израелската армия 224 семейства са били уведомени, че техни близки са заложници.

"Настояваме (военният) кабинет да говори с нас тази вечер и да ни каже как възнамерява да ги върне днес. Ние засилваме борбата, вече не чакаме някой да ни води, ние водим борбата", заяви Мейрав Лешем Гонен, майка на една от отвлечените жени. "От двадесет дни правителството мълчи, ние правим всичко сами", оплака се Еял Шени, баща на 19-годишен войник, който е взет за заложник. "Моля ви да направите едно нещо: да си размърдате задниците, да ни помогнете и да поемете отговорностите си", добави той.

Вчера военното крило на "Хамас" обяви, че "близо 50" израелски заложници са били убити при израелски удари от началото на войната - данни, които не могат да бъдат потвърдени от АФП. Досега "Хамас" е освободил четири жени, държани като заложници.