Най-малко 7 души са загинали вчера в следствие на пожар в склад за цветя в централната част на Москва в района на площада с трите гари.

Седем работници са били изведени от пламъците и са в безопасност.

Стихията е бушувала в продължение на девет часа. Първоначалните разследвания сочат, че пожарът е избухнал следобед поради повреда в електрическата отоплителна система на склада за цветя. Пожарът е бил потушен късно вчера. Според първите данни жертвите бяха 5, но в късните часове на неделния ден спасителите откриха първо още едно тяло, а след това и още едно.

По данни на Главното управление на московската МВР пожарът е избухнал в двуетажна тухлена складова сграда, намираща се на адрес Комсомолская площадь 1А, бл. 18. По данни на ТАСС в сградата се намират магазин за мебели и осветителни тела и магазин за цветя.

Площта на пожара е била около две хиляди квадратни метра, съобщиха от министерството на извънредните ситуации на Русия. От службите за спешна помощ съобщиха за ТАСС, че двама души са попаднали в капан в горящата сграда.

Според някои съобщения по време на пожара в сградата е избухнала експлозия, която е довела до срутване на плочите между първия и втория етаж. Министерството на извънредните ситуации потвърди, че около 500 квадратни метра от сградата са се срутили. За потушаването на пожара са изпратени три хеликоптера и противопожарен влак.