Сътрудник на Алексей Навални обяви, че борбата продължава и призова ЕС да отвърне на присъдата затвор на руския опозиционер, като "преследва парите" на руския президент Владимир Путин, предаде Франс прес.

Леонид Волков, който живее в Литва, е организирал президентската кампания на Навални през 2018 г. Той заяви във видеоразговор, че очаква затварянето на руския опозиционер да увеличи популярността му и критиките към Кремъл.

Хвърлянето на Навални в затвора беше "част от стратегията ни", каза Волков. Той заяви, че е във връзка с европейски правителства и институции за евентуални нови санкции срещу Русия.

"Аз съм така да се каже външния министър на Навални. Стратегията трябва да е да се преследват парите. Има много пари на Путин в Европа", каза Волков.

Ответните действия "трябва да се съсредоточат върху тези пари. Преследването на тези пари, конфискуването на активите на най-близките приятели на Путин, съюзниците, олигарсите на Путин", каза той.

Волков заяви, че ръководи около 180 души в 40 офиса на опозиционното движение на Навални в Русия и че продължава подготовката за парламентарните избори през септември.