САЩ възложиха в петък отбранителни поръчки на няколко компании, включително договор на стойност над 1 млрд. долара на "Локхийд Мартин" (Lockheed Martin Corp), съобщи министерството на отбраната в изявление, цитирано от агенция Ройтерс и БТА.

С този договор се закупуват дълготрайни материали и компоненти, които са част от усилията за поддържане на навременното производство и доставката на 118 самолета F-35 за ВВС на САЩ, морската пехота, военноморските сили, клиенти извън министерството на отбраната на САЩ и други, се казва в изявлението на министерството за договора на стойност 1,05 млрд. долара.

По-рано този месец "Локхийд Мартин" получи от министерството на отбраната договор на стойност 431 млн. долара за доставка на нови високотехнологични мобилни артилерийски ракетни системи (HIMARS) и услуги за поддръжка за армията на САЩ и нейните чуждестранни съюзници.

Отделно «Боинг» (Boeing Co) получи договор за 497 млн. долара за хеликоптери CH-47F, съобщи в петък министерството и добави, че 30 декември 2025 г. е очакваната дата на приключване на договора.