Съпрузи са загинали при извънредната ситуация на Кримския мост, а 14-годишната им дъщеря се бори за живота си, съобщиха от Министерството на здравеопазването на Краснодарския край, цитирани от РИА Новости. 

Руските власти не съобщават официално какво точно се е случило на важното съоръжение, но неофициално каналите в Телеграм пишат, че са избухнали две експлозии. Ръководителят на Крим Сергей Аксьонов съобщи, че сигналът за извънредната ситуация е подаден в 4.20 часа московско време, но не даде никакви подробности. Той обаче помоли хората да се въздържат от пътуване по съоръжението.

Първите кадри от мястото на инцидента - при 145-ия стълб на моста откъм Краснодарския край, показват, че част от пътното платно е разрушено. Министерството на транспорта на Русия обяви, че щетите са само по пътя и няма никакъв проблем по опорите на моста.  

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков написа в канала си в Телеграм, че загиналите съпрузи са жителите на управлявания от него регион.

"Всички с вас видяхме в интернет колата с белгородски номера на Кримския мост. Каква е информацията, с която разполагаме в момента - момиче е ранено, средно тежко, вече е под наблюдението на лекари. Здравният министър на Белгородска област Андрей Иконников е в постоянен контакт с медиците. Когато те позволят и ако е възможно момичето ще бъде транспортирано в белгородска болница. Най-тежкото е, че родителите й загинаха. Инструктирах Андрей Гриднев (ръководителят на Новоосколски район - бел.ред), да се свърже с роднините на загиналите съпрузи. Ще им предоставим цялата необходима помощ. Исках да изкажа най-искрени съболезнования от всички нас, въпреки че разбирам, че тук никакви думи не могат да премахнат болката от загубата", заяви Гладков.

По неофициални данни загиналите на Кримския мост са 36-годишната Наталия и 40-годишният й съпруг Алексей. Жената е служителка на отдела по образование на Новоосколския окръг, а мъжът е шофьор. 14-годишната им дъщеря Ангелина е със закрита черепно-мозъчна травма. 

Кримският мост, известен още като Керченски мост е най-дългият в Европа и в Русия и осигурява движение на автомобили и влакове на 19 км над Керческия залив, разделящ Русия и окупирания от нея Кримски полуостров.

Инцидентът става днес - в деня, в който трябва да бъде оповестено дали зърнената сделка ще бъде прекратена или ще продължи действието си.