Основната версия за смъртта на телохраниля на Путин е самоубийство, близките му обаче смятат, че до фаталния край се е стигнало в резултат на нещастен случай. Днес руските медии съобщават подробности по случая.

Тялото на 33-годишния Михаил Захаров е открито в локва кръв в неделя вечерта от негови колеги. Наблизо бил и неговият служебен пистолет. Това служи като начало на развитието на приоритетната версия за самоубийство, съобщава mk.ru.

Захаров е бил във Федералната служба за сигурност (ФСС) над 12 години, като през последните години - в 5-ти отдел на Службата за лична защита. Както е посочено от ФСС, този служител е участвал пряко в осигуряването на специалния маршрут на руския държавен глава.

Негови колеги смятат, че такъв акт може да бъде недоволство от условията на труд и множеството извънредни часове, които е полагал, съобщи преди ден Telegram каналът Baza.  А днес добре осведомен източник им е разказал, че Захаров е предприел такава радикална стъпка, след като е бил информиран, че ще трябва да работи девети пореден ден без почивка. При това предишните дни работел от осем сутринта до късно през нощта.

Неприятната новина, според източника, била съобщена на Михаил в кабинета на шефа. Тогава охранителят се ядосал, внезапно избухнал и нецензурно изругал, дори затръшнал вратата при излизане. Според очевидци след това той тръгнал по коридора към кухнята, където след това бил намерен вече мъртъв.

В същото време първата съпруга на Михаил, с която се развел неотдавна, казва пред "МК" че той никога не се е оплаквал от преумора. Тя смята, че с него е могло да се случи инцидент.

Други медии съобщават, че Михаил има 9-годишен син от първия си брак, който е с психическо заболяване. Мъжът редовно плащал издръжка на майката и посещавал момчето. С втората си съпруга той не успял да изкара и една година след сватбата. През декември щял да се разведе. 

От Федералната служба за сигурност считат, че именно семейните проблеми са станали причина гардът да отнеме живота си.