Бившият премиер на Малайзия Наджиб Разак обяви днес, че няма доказателства, че пилотът на полет MH370 на "Малайзийските авиолинии" е отговорен за необяснимото досега изчезване на самолета през 2014 година, предаде ДПА.

Изявлението на Разак идва по повод думи на бившия австралийски премиер Тони Абът в документален филм за катастрофата, че знае от "много високо ниво" в правителството на Малайзия, че пилотът е извършил самоубийство, съпътствано от убийство на пътниците и екипажа. В лентата, която ще бъде излъчена довечера по австралийска телевизия, Абът не назовава името на своя източник.

В профила си във Фейсбук Наджиб подчертава, че е несправедливо да бъде обвиняван пилотът, докато не бъдат намерени записващите устройства на бордовите параметри и на разговорите в пилотската кабина.

На борда на самолета имаше 239 души, сред които 6 австралийци и 50 малайзийци, когато той изчезва безследно на 6 март 2014 година в полет от Куала Лумпур до Пекин. Случилото се MH370 е една от най-големите загадки в авиацията, отбеляза ДПА, цитирана от БТА.