Самолет на германската авиокомпания "Луфтханза" със 190 пътници на борда, пътуващ за Дубай, кацна аварийно на гръцкия остров Родос вчера следобед поради проблем с "електрическата инсталация", съобщиха от "Фрапорт", германският оператор, който управлява регионалните летища в Гърция, цитиран от Франс прес и БТА.

Пилотът на самолета "Еърбъс A330", излетял от Франкфурт в Германия, е поискал от гръцките летищни власти разрешение да кацне на остров Родос, в югоизточната част на Егейско море, поради "наличието на дим в самолета", според първоначалната информация на "Фрапорт".

"След намесата на противопожарната служба на летище Родос самолетът е бил евакуиран и всички пътници са невредими и ще прекарат нощта в хотели в Родос, докато трае "техническата проверка и проверката за безопасност", съобщи същия източник.

Очаква се германската авиокомпания да изпрати друг самолет с техници на Родос, за да могат пътниците да продължат пътуването си, по всяка вероятност днес, до Дубай, в Обединените арабски емирства (ОАЕ), според източник, запознат въпроса.