Руският посланик в Лондон Александър Яковенко заяви, че се надява да се срещне със Скрипал след изписването му от болницата.

"Радваме се, че той е добре. Това е чудесна възможност да се видим. За съжаление, нямаме достъп до Сергей и неговата дъщеря. Може би те дори не са във Великобритания. Искаме просто да разберем как се чувстват и да поговорим с тях лично за това, за което те пожелаят", добави дипломатът.

По-рано днес Сергей Скрипал бе изписан от болницата в Солсбъри, предадоха световните агенции. Той беше намерен в безсъзнание на пейка на 4 март в град Солсбъри, Южна Англия, заедно с дъщеря си Юлия, която беше изписана от болницата миналия месец.

Двамата са отведени на тайно място за тяхна сигурност.

"От медиите днес чух, че Сергей Скрипал е излязъл от болница. Да му даде Бог здраве, много се радваме", каза руският президент Владимир Путин на обща пресконференция с германската канцлерка Ангела Меркел при посещението й в Сочи.

Руският президент отбеляза, че Скрипал би бил мъртъв, ако е бил отровен с вещество от типа на химическите оръжия, посочва Ройтерс.

Путин каза, че Русия нееднократно е предлагала на Великобритания помощ в разследването на случая с отравянето на Скрипал, осъден в Русия за шпионаж, но досега няма ответна реакция. Нашето предложение остава в сила, добави той.

Отношенията между Русия и Великобритания се влошиха рязко на фона на инцидента в Солисбъри, при който бяха отровени бившият служител на руското военно разузнаване и дъщеря му Юлия. Лондон твърди, че руската държава е замесена в отравянето, Москва категорично отрича.