Три жени са загинали при руски обстрел в южния украински град Херсон, а още двама души - в източната част на Донецка област, предаде Ройтерс, като се позова на местните власти.

Според украинските власти трите жени са били убити вчера на улица в Херсон - град, изоставен от руските войски в края на миналата година наред с други селища на западния бряг на река Днепър. Руските сили редовно обстрелват Херсон и близките райони от позициите си на източния бряг на реката.

Властите в Донецка област в източната част на Украйна съобщиха, че двама души са загинали също и при руски обстрел на Красногоровка, западно от контролирания от Русия град Донецк и близо до отдавна оспорваното селище Мариинка.

В Костянтиновка, западно от град Бахмут, трима души са били ранени, когато руските сили нанесли два въздушни удара в рамките на един час, съобщиха украинските власти.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е потвърдила тези информации чрез независими източници.

Либийският маршал Хафтар на среща с Путин в Москва

А докато на фронта сраженията продължават, поглед към Кремъл. Руският президент Владимир Путин проведе няколко срещи, една от които с чеченския лидер Рамзан Кадиров (вижте повече), както и с военния лидер на Източна Либия - Халифа Хафтар. За срещата са съобщили на ТАСС от пресслужбата на Кремъл, предава Ройтерс.

Според говорителя на Кремъл Дмитрий Песков Путин и Хафтар са обсъдили "обстановката в Либия и региона". 

По-рано днес Либийската национална армия (ЛНА) заяви, че при посещението си в Москва нейният ръководител се е срещнал с Путин, както и с руския министър на отбраната Сергей Шойгу.

По думите на ръководените от Хафтар сили по време на визитата му в Русия са били страните са разговаряли за обстановката в Либия и са били обсъдени "двустранните отношения, начините за тяхното укрепване и развитие, както и въпроси от взаимен интерес".