Военното министерство на Руската федерация съобщиха, че от ПВО са пресекли опита на Киев да атакува обекти с безпилотници в направлението Москва и Севастопол, общо 13.

Руските войски са свалили 11 украински дрона край Севастопол в Крим, където има база на Черноморския флот на Русия, съобщиха Ройтерс и БТА, като се позоваха на руското министерство на отбраната и агенция РИА Новости.

Руската противовъздушна отбрана свали и два военни дрона, летящи към Москва, съобщи по-рано кметът на руската столица Сергей Собянин, цитиран от ТАСС.

"Около 04:00 часа тази сутрин ПВО унищожи два военни дрона, летящи по посока на града - единия в Калужска област, а другия в района на централния околовръстен път на руската столица", написа първи московският кмет Собянин в Телеграм.

От МО на Руската федерация уточниха, че двата дрона са ликвидирани в небето на Малоярославски район в Калужска област и над територията на Одинцовски окръг в Московска област.

Другите 11 безпилотника са унищожени край Севастопол, като 9 от тях са неутрализирани със средствата на радиолектронна борба, не са достигнали целта си, като са претърпели крушение в акваторията на Черно море. Два безпилотни апарата са били поразени директно от противовъздушната отбрана.

Няма пострадали и разрушения, уточниха от Министерството на отбраната, цитирано от ТАСС.