Съд в Русия осъди мъж на 12 години и половина затвор за измяна заради това, че е съдействал на американските разузнавателни служби и е изпращал компоненти от ракети в САЩ, предаде Ройтерс, като се позова на днешни информации на руски новинарски агенции.

Федералната служба за сигурност (ФСС) на Русия идентифицира мъжа като Сергей Кабанов. Според ФСС Кабанов е организирал извозването на ракетните компоненти през Латвия, като те са били получавани в САЩ от американска компания, базирана в щата Алабама и намираща се под контрола на американското министерство на отбраната.

Кабанов, който бе осъден от съд в руския град Твер, ще излежава присъдата си в затворническа колония при максимално строги условия, добавя БТА.

На кадри, публикувани от ТАСС, се вижда моментът, в който Кабанов е арестуван от служители на ФСС, докато с помощта на друг мъж пренася малка дървена щайга от един автомобил в друг.

ТАСС разпространи и кадри от съдебната зала, на които се вижда моментът, в който бива произнесена присъдата на Кабанов, отбелязва Ройтерс.