Руските въоръжени сили са унищожили тази сутрин украински безекипажен катер, насочил се към Крим, обяви министерството на отбраната на Русия, цитирано от ТАСС и Ройтерс, на които се позова БТА.

Плавателният съд е бил открит в западната акватория на Черно море около 08.00 ч. московско време (07.00 ч. българско време). След това украинският катер е бил унищожен от морската авиация на руския Черноморски флот, се казва в изявлението.

Агенция Ройтерс прави уговорката, че не може да потвърди бързо по независим път твърденията и на двете страни в конфликта.

На 24 ноември Украйна извърши една от най-мащабните си атаки с дронове срещу анексирания от Москва през 2014 г. полуостров Крим, предаде тогава Асошиейтед прес, като се позова на руски официални представители.

Назначеният от Москва губернатор на окупираната от Русия част на Херсонска област Владимир Сладо каза, че тази сутрин Украйна е извършила мащабна атака с дронове срещу Крим. Той заяви, че десетки дронове са били свалени над Херсонска област и над северната част на Крим.

Руското министерство на отбраната каза, че противовъздушната отбрана е свалила 13 украински дрона над Крим и още три над южната част на руската Волгоградска област.

Украинските атаки по руски мишени в района, най-вече с безпилотни летателни апарати и безекипажни катери, зачестиха през тази година.