В съобщение, разпространено от техни адвокати, Строс-Кан и съпругата му обявяват, че ще съдят списанието, без да коментират съдържанието на публикувания днес материал, предаде  БТА.

В интернет изданието си списание "Клозер" твърди, че Доминик Строс-Кан, който е разследван за предполагаеми връзки с проститутска мрежа във Франция, и съпругата му Ан Сенклер са се разделили, предаде Ройтерс, като се позова на източник, близък до Строс-Кан.

Сенклер, която е богата наследница и наскоро поднови кариерата си като редактор на новините във френското издание на "Хъфингтън поуст", живеела отделно от съпруга си от около месец. Седмичното списание "Клозер" съобщава в онлайн изданието си, че Сенклер е изхвърлила съпруга си от дома им в центъра на Париж.

Двамата имат брак от 20 години
. Тя беше близо до него, след като миналата година му бе отправено обвинение в изнасилване от камериерка в нюйоркски хотел. И макар обвинението да бе снето в съда, скандалът му струваше кариерата на шеф на МВФ, както и надеждите да се кандидатира за президент на Франция.

Страс-Кан е разследван в момента от френското правосъдие, за да се установи дали е бил наясно, че си има работа с проститутки и сводници, когато посещавал в Северна Франция, Париж и Вашингтон през 2010 и 2011 г. секс партита, за които се твърди, че били организирани от негови познати от бизнес средите. Миналия месец прокуратурата разшири разследването, като включи подозрение за групово изнасилване, след като проститутка се оплака, че Строс-Кан и негови приятели във Вашингтон я насилили през 2010 г. да прави групов секс.

Новината за раздялата между Строс-Кан и Сенклер бе предшествана от седмици на медийни спекулации за проблеми в брака им отчасти защото Строс-Кан бил дълбоко депресиран от липсата на възможности за кариера. "Почти през всичкото време си стои у дома, отритнат от всички, докато Ан не спира да излиза и е ангажирана с новата си работа", казал за Ройтерс източник, близък до Строс-Кан.