Координаторът на дейността на всичките 16 разузнавателни ведомства заяви това на среща с група журналисти, сред които беше и кореспондент на ТАСС, предаде "Фокус".

В светлината на скорошното пътуване на Ким до Китай, медиите се поинтересуваха дали може да има възвръщане към формата на шестстранните преговори за денуклеаризация на Корейския полуостров.

„Не мисля, че на този конкретен етап знаем какво ще се случи... Ние знаем, че той (Ким Чен-ун) отиде в Китай, за да проведе преговори с (президента на Китай) Си (Дзинпин). Знаем, че има покана да отиде в Русия за преговори“, заяви Коутс.

Според сведенията му спецслужбите на САЩ биха искали да знаят какви теми ще бъдат обсъждани с Ким в Москва.

„Надяваме се да разберем за какво ще говорим“, добави той.

На 28 март говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че „засега не се предвижда среща на върха Русия – Северна Корея“. Според неговите думи „руският президент няма такива планове“.

Посещението на Ким Чен-ун в Пекин се проведе от 25 до 28 март. Китайските власти съобщиха за него постфактум. Пребиваването в Китай стана първата задгранична визита на Ким, откакто оглави Северна Корея след смъртта на баща му Ким Чен-ир през 2011 година.