Сформирането на жури ще позволи на Робърт Мълър да приема показания под клетва, да изпраща призовки и да повдигне обвинения.

Информацията беше публикувана вчера от в. "Уолстрийт джърнъл" и разпространена от световните агенции.

Адвокатът на Тръмп - Тай Коб, заяви, че не знае за сформирането на журито, но увери, че Белият дом ще продължи да сътрудничи с Мълър.

"Въпросите, свързани с журито, обикновено са секретни", подчерта той и добави, че Белият дом подкрепя всичко, което ще ускори достигането до справедлива развръзка.

Журито изпрати още снощи призовки във връзка със срещата между Доналд Тръмп-младши, зетят на Тръмп Джаред Къшнър и руската адвокатка Наталия Веселницкая, предаде Ройтерс, като се позова на източници, запознати със случая.


Зетят на Тръмп: Не съм имал неуместни контакти с Русия >>

Нови разкрития за руската адвокатка, срещала се с Тръмп младши >>

Тръмп-младши не казал на баща си за Веселницкая >>


Джон Дауд, друг адвокат на Тръмп, каза, че няма основания да се смята, че самият президент е обект на разследване.

Специалният прокурор Робърт Мълър беше назначен в средата на месец май от министерството на правосъдието да оглави федералното разследване (което преди това се ръководеше от ФБР) за евентуален таен сговор между приближени на президента милиардер и Русия в предизборната кампания през 2016 г.

В интервю за в. "Ню Йорк таймс" миналия месец Тръмп предприе рискован ход, според наблюдателите, като предупреди следователите от екипа на Мълър да не се занимават с финансите на семейството му.