Ракетен удар разруши жилищна сграда в Запорожие рано тази сутрин и уби двама цивилни, съобщава украинската държавна агенция УНИАН, като се позовава на местните власти.

Ударът е бил около 4.00 сутринта в четвъртък, а до момента от разрушената 5-етажна сграда са спасени 11 души - сред тях и бременна жена. От руините са извадени телата на двете жертви.

Според областната военна управа атаката е била с руска ракета от комплекса С-300.

По предварителни данни блокът е необитаем и практически разрушен. Под отломките продължават да се намират хора, твърди секретарят на запорожкия градски съвет Анатолий Куртев. Продължават спасителните дейности на мястото на инцидента, където има екипи на Спешна помощ, полицията, службата за извънредни ситуации и социални работници.

Издирвателните работи за затрупани хора продължават.

 

По-рано украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че украинските сили продължават да държат контрола над фронта около Бахмут, но призна, че боевете там се ожесточават. 

Командващият сухопътните войски на Украйна генерал-полковник Александър Сирски съобщи в сряда, че Русия е изпратила още подразделения на "вагнеровци" за щурма на Бахмут.

Боевете в района, където срещу украинците се изправят бойците от частната руска военна групировка "Вагнер, продължават още от лятото, а ВСУ твърдят, че няма решение за отстъпление от града-крепост.