Руският президент Владимир Путин ще се срещне със севернокорейския лидер Ким Чен-ун на 25 април във Владиводост, съобщи "Комерсант", като се позова на свой анонимен източник.

Според руското издание, разговорът между Путин и Ким ще се проведе на остров Руски в Японско море. Двамата лидери ще се срещнат в кампуса на Далекоизточния федерален университет. След разговора, Владимир Путин ще отпътува за Китай, а Ким Чен-ун ще остане във Владивосток до 26 април, като за него е подготвена културна програма.

До момента от Кремъл не са коментирали официално датата и мястото на историческата среща между двамата лидери. Прессекретарят на Путин - Дмитрий Песков лаконично заяви, че тази информация не се съобщава от съображения за сигурност.

В края на миналата година Ким Чен-ун поздрави с телеграма Владимир Путин по случай 70-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между страните им.

В посланието си севернокорейският лидер отбелязва, че отношенията между двете държави са се развивали въз основа на принципите на взаимно уважение, добросъседство и взаимна полза.